Nadat eind vorig jaar het spiksplinternieuwe “KooKpunt Overasselt” officieel is geopend, is op 17 maart een Open Dag gehouden voor iedereen uit het dorp. Het was een doorslaand succes met maar liefst ruim 300 bezoekers. Een waar smaakfestijn met veel hapjes en sapje om te proeven. Er werden kookdemonstraties gegeven en er waren diverse verleidelijke kramen waar je je best moest doen om er zonder te watertanden aan voorbij te gaan. Samen koken blijkt in deze tijd een schot in de roos te zijn. Iedere week wordt het KooKpunt wel meerdere keren gebruikt door allerlei gezelschappen die er met elkaar veel plezier aan beleven én er nog wat van opsteken ook.

De jeugd van het dorp was op de Open Dag uitgedaagd om taarten te bakken. Die zijn beoordeeld door onze eigen dorpsbakker Theo Derks en door Jacques van Ewijk (bekend van “Heel Holland bakt”). Op de foto staat winnaar Sil Heggen met een chocobananentaart.

Facebook